PeNgIkUt-pEnGiKuT AkU.....

Monday, 27 February 2012

Segannya Aku Hari Ini............

Hye sume.....
Hari niy..
aku malu sangat-teramatlah sangatlah malu......
nak tahu kenapa..????????
Jeng Jeng Jeng...............
Sebenarnya...aku jatuh Tersungkur tadi...
hahaha...
segan kot....
Standard lah...
lantai licin..mestilah jatuh..........
Punyalah malu aku time tu.....
Nasib baik xda orang...........

Untuk Hiburan Kita Hari ini......
Aku bagi korang semua dengar lagu baru Kolaborasi antara dua genre.....
Iaitu HipHop dan Pop Religi......
Artis yang menyanyikan lagu ini ialah Mirwana dan Altimet...
Tajuknya...Itu Ini Begitu Bigini.....
Hope Korang Enjoyz......



That's All for now....
Bye All'z...

Thursday, 9 February 2012

Skuad!!!!!!!!!!!!!!Kanan Lurus!!!!........................

hye Uollsszzzzz....
Whuhuu...
arynie esok dan lusa...Eqal akan jadi amat letih...
nak taw x knape...??????
sebab eqal da lame x kawad....so tahun niy masok kawad....
sebabnya...
ini utk pengetua sekolah eqal yg akan bersara pada 16/02/2012...
sedih tawu...
huhuhuhuhu....
hope kiteorg dapat pengetua yg baik......
that all for now......
bubye......

Friday, 7 October 2011

Muhasabah Diri Anda..........


hai guys..........
lame da x update blog kan....>
bese laa...
sibuk study....
kan skang niy tgh P.M.R......
so ......
kene study hardand smart laa.....

aku ade satu lagu utk korang......
so.....
hayati,and muhasabah diri anda ok.....

enjoyz......^_^







p/s:hope korang enjoyz.....

Friday, 16 September 2011

Open House......satu kEpAsTiAn?????....mEnU wAjIb aDa KeTiKa RuMaH TeRbUkA

hye..hei...hoi....
to all blogger...
da lame InsAn bEr-kAcA mAtA X Update blog..
kali ini...
aLeP nak post pasal open house...

open house dilakukan jika ade musim perayaan...
macam skrang niy laa...
musim raye......
open house berlambak....
kalu dijemput tu...
rajin2kanlah kaki anda melangkah ke tempat tersebut....
kalau kita pg open house...mcm2 juadah disediakan.....
antara juadah yg sering ada di setiap rumah terbuka:


                                      





                     

Kuah Kacang....



Nasi ImPit


Ketupat!!!!!!My Fevret....

Laksa.....
tak kiralah dari negeri mane pon....
Penang ke..Johor ke...Kedah ke...
Sarawak ke...Sabah ke..W.Persekutuan ke...
Selangor ke..Melaka ke..Perlis ke...
(arghh..malas nak sebut lagi larh..)





tapu.....tapi....yg paling penting skali dalam mengadakan rumah terbuka...ialah AIR!!!!kalau xda air.....tercekik la kita.....hahaha.....
objektif mengadakan rumah terbuka ialah:
 dapat mengeratkan hubungan sesama jiran dan kawasan perumahan.......
 hope korang suka......
itu saja post aku utk kali ini....
harap dapat jumpa lagi pada amsa akan datang....
luv u all blogger....
majukan dirikan....
yakin pada diri sendiri....
caiyokk....


Friday, 19 August 2011

Raya........Raya........Raya......!.!.!.!.!.!

Bila Tiba Hari Raya........
Semua Insan Bergembira.....
Tetapi Bagiku...
Hanya Kesedihan.......
(entah...aq pon da lupe.....hehehe...)

*petikan dari lagu Cahaya Aidilfitri....Nyanyian Black Dog Bone....



Bila dengar je lagu raya mesti semua orang happy....
boleh pakai baju baru....
kasut baru...

sandal baru.....
seluar baru.......
kot2..yang dalam pon baru kot...
raya niy kita sambut setahun sekali.....
ala...macam lagu Amy Mastura nyanyi tu.......

Setahun Hanya Sekali...
Ia Datang Ia Pergi...

Hari Raya...
Hari Yang Bahagia.....

raya niy kita sambut sebab kita da penat berpuasa selama sebulan....
sape yang puasa penuh tu.....
alhamdulilah..
sape yang sengaja tinggal puasa atau tak puasa penuh..
harap2 tahun depan azam tercapai nak puasa penuh....
AMIN!!!!



hah???
Persediaan raya apa macam???
sudah siap kew....???
tahun niy baju kurung/Baju melayu colour apa???
macam2 jawapan yang akan keluar dari mulut korang....
merah la...

pink la..
maroon la..
hijau la..
biru laut la..
biru gelap la..
and..
macam2 lagi lah...
sampai pening dok fikir tahun niy nak wat baju tahun niy warna apa????
kuih raya lak...
brape jenis da wat...??
mesti macam2 and berbagai2 nama ade...
ade skali aq g baazar ramadhan...
tye mak cik yang jual biskut raya........
"mak cik!...itu biskut ape erk???
mak cik tu jawab....
"tu namanya biskut avanza almond snow cookies...."
terdiam aq...
nama nak sedap jew..>
harap2....kualiti pon setanding ngn nama la......



Hope korang pnye raya tahun niy.....
meriah la erk...
amin..
that's all from me....
untill next time......

Friday, 12 August 2011

Najwa Latiff-Cinta Muka Buku(Official Video Clip)



Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku


(Semoga korang Enjoy...)

Citer pasal Member aku!!!!!!!!(Intan Lyiana)

INTAN LYIANA BT ZAINAL



HAH...
yang niy pulak....
name dye...
intan lyiana....
kiteorg sume panggil dye intan......
Kalu dalam kelas pulak....
kitaorg panggil dye KAK LONG.....
nak taw knape?????
sebab dye bendahari kat kelas aq...
slagi dye x dapat duit......
slagi itulah dye akan berusaha untuk mendapatkannya......
aq pon kadang2 takut gak ngn dye niy....
dye niy kuat tacing......
(yelah2)...
dye niy kaki vogue la jugak....
(matakeatastangankebahu)






yang niy pulak......member dye dan juga aq.....
yang hjung belah kiri.....AQILAH
yang tengah duduk...BALQIS
blakang balqis...ATIKA SIDEK
sebelah balqis...EMA SYAHIRA.

Dye niy mmg rapat ngn aqilah dan balqis....
kluar same2...
makan same2...
shopping same2...
and segala lah same2..>
sek bek xdok umah skali and mandi same2......
kalu x........<><><><><><><>><><><><><><><>
xdapat aq nak bayangkan......
 
urmmm,,.....
oklah....
itu je yang mampu aq tulis untuk tatapan korang yang sudi baca blog aq....
kalu korang nak contact KAK LONG kat atas niy....
jangan tye aq...
KAK LONG niy x kasi aq letak email fb dye...
takut ramai org add dye..
kang x sempat nak approve...
haha........